ondernemers voor het goede doel!

EDE STAD

Leerlingen van basisschool de Rots leren kneepjes ondernemers vak voor het goede doel!

De leerlingen van basisschool de Rots in Ede hebben bewezen dat zij echte ondernemers zijn: van creatieve kaarten maken tot cupcakes verkopen, feestjes organiseren en marktkraampjes opzetten. In een project in samenwerking met stichting Purple leerden de leerlingen de kneepjes van het ondernemersvak.

Het avontuur begon voor de leerlingen met het schrijven van de businessplan. Hierin moesten zij bedenken wat hun talenten waren, welke onderneming zij wilden starten, hoe ze dit gingen aanpakken en welke kosten ze verwachtten te maken. De ‘businessplanraad’, bestaande uit bovenbouwleerlingen, koos vervolgens de beste ondernemingen om in te investeren.

Vervolgens werden de bedrijfjes gestart met het toegekende startkapitaal. De leerlingen gingen vol enthousiasme aan de slag. Hierbij hadden ze een groter doel voor ogen: met de winst willen ze een vrouw in India helpen om een eigen onderneming te starten, zodat ook zij en haar kinderen een kansrijke toekomst tegemoet gaan.

Omzet: Het project werd begin juli feestelijk afgesloten met muziek, toespraken, een hapje en kinderchampagne. Ook werd de eindstand van het project bekend gemaakt. Met een startkapitaal van 320 euro haalden de jonge ondernemers een indrukwekkende omzet van 2.190 euro. Erik Hendriksen, directeur van EBS de Rots, vertelt trots: ,,Dit is burgerschapsonderwijs met een hart voor de ander, de toekomst van Nederland.”